Wednesday, January 16, 2013

Deep inside the heart

I know its been a longgg time, but i think nowadays people doesnt blogged anymore, maybe i exaggerate it but we could say less people blogged nonetheless... well i've decided to change the concept of my blog.. i mean the way it is post... So, basically i'll try to update as much post as i can but it will be just a short random post so that it could encourage me to write something at least.... moreover i doubt any person would read it tho... it is simply for myself.... to have a look at it again..

ok habis cakap orang putih... so harini aku ade kt rumah, baru je pulang dari tempat belajar semalam, harini x buat ape sangat, macam biasa la buat kerja2 rumah... tpi tetibe rase nak bace blog.. so ak on lappy and bukak ak nye blog yg dah agak lame x bukak... tpi dalam tgh pilih2 nak bace blog mane, terbace satu entry oleh seorang yg ak kenal.. blog die dah xde, tpi history post die masih ade... lalu aku bace... ape yg ak boleh ckp, blog die berkonsepkan diari... so rase serba salah plak nak bace.. tpi ak bace jgak... dari ape yg ak bace, penulisan dia banyak meluahkan perasaan yg ade dalam hati.. takde la macam kutuk2 orang, tpi macam pengalaman hidup dan perasaan dia tentang seseorang yg die betul2 sayang... tapi orang tu macam dull je ngan dia...

so, ak bace2, buatkan ak teringat perasaan ak sendiri, ak sedar yang ak pun lalui bende yg lebey kurang same jgk cam die... ak terpikir yang masalah ni mmg nmpk cam berlaku kt kite je... tpi siyes, bile kite bace ttg kisah orang lain... diorang nye masalah tak lari pun mcm masalah kite... cume kadang2, sesetengah orang pandai sembunyikan perasaan die... mungkin sampai kawan2 sendiri pun x tau... Masalah cinta la ak ckp senang... ak selalu je tgk couple duk gaduh sane sini... tpi ak kesian yg mcm one sided love... ak paham camne perasaan die apabile kite sayangkan seseorang tu, tpi ade sebab2 tertentu yg menyebabkan kite tak dapat nak bagitau die... perasaan hati dapat rase sakit, sedih, dan secebis harapan yg mana.. kita harap orang yg kite sayang tu perasan tentang isi hati kita.. tpi bende x semudah tu

so bagi kebanyakan orang, mmg orang selalu ckp, "make something happen"... but nak buat tu sebenarnye susah walaupun kite tau yg kite kene betul2 buat...ape yang ak boleh ckp... kite kene cari jugak sedikit kekuatan tu.. ak tau susah... tpi kalau kite dapat kekuatan tu... walaupun sedikit...  ak yakin yg banyak bende boleh berubah ke arah yg kite nak... Ok sampai sini je... bile bace balik, macam bukan aku yang tulis.. haha take care of urself... challoz

No comments: